25 Mart 2024 Pazartesi

Armenia, Mesopotamia, Babylonia et Assyria, cum adiacentibus regionibus

 
KOLEKSİYON ADI:
David Rumsey Tarihi Harita Koleksiyonu
Kayıt 
Yazar:
Spruner von Merz, Karl, 1803-1892
Tarih:
1855
Kısa başlık:
Ermenistan, Mezopotamya, Babil ve Asur, cum adiacentibus Regionibus
Yayımcı:
Justus Perthes
Yayıncı Konumu:
Gotha
Tip:
Atlas Haritası
Nesne Yüksekliği cm:
41
Nesne Genişliği cm:
32
Ölçek 1:
3.700.000
Not:
Bugünkü Ermenistan, Azerbaycan ve doğu Türkiye'nin el renkli haritasının ana hatları. Siyasi bölünmeleri, büyük şehirleri ve kasabaları gösterir. Hacures'in gösterdiği rahatlama.
Referans:
Harita yapımcılarının Tooleys sözlüğü, s. 199. Phillips, 151.
Ülke:
Ermenistan
Ülke:
Azerbaycan
Ülke:
Türkiye
Bölge:
Kafkasya
Ders:
Tarihi
Tam ünvan:
Ermenistan, Mezopotamya, Babil ve Asur, cum adiacentibus Regionibus. Gothae: Justus Perthes. W. Alt sc. (eşlik etmek üzere) C. Spruneri atlas antiquus No. XVI. İkinci baskı ... Anno MDCCCLV (1855). (yarım başlık sayfası) Dr. Karl von Spruner'in Tarih-coğrafya El Atlası ...
Liste No:
11676.023
Sayfa numarası:
XVI
Seri Numarası:
23
Gravür veya Yazıcı:
Alt, Wilhelm
Yayın Yazarı:
Spruner von Merz, Karl, 1803-1892
Yayınlanma Tarihi:
1855
Yayın Başlığı:
Atlas antiquus delineavit Dr. C. Spruner. XXVII tabulas coloribus illustratas ve diğer adı LXIV tabellas in borderes illarum inclusas continens. İkinci baskı. Gothae: Sumitibus Justi perthes. Anno MDCCCLV (1855). (yarım başlık sayfası) Dr. Karl von Spruner'in Tarih-coğrafya El Atlası: erste abtheilung: Antik Atlas. Sieben ve Zwanzig, Kupfer gestochene colorirte Karten ile Vier ve Sechzig Nebenkarten nebst erlauternden Vorbemerkungen'de. (Kapak başlığı) Spruneri Atlas-Antiquus. XXVII Sekme.
Yayın Referansı:
Harita yapımcılarının Tooleys sözlüğü, s. 199. Phillips, 151.
Yayın Notu:
2. baskı, 1855. İlk olarak 1850'de Spruner'in historische-geographischer el atlasının ilk bölümü olarak yayınlandı, 1846-51'de 3 bölüm halinde yayınlandı. Başlık Sayfası Latince, yarım başlık sayfası, ön kapağın iç kısmı Almanca. Tarihsel ve coğrafi Atlas Antiquus'un başlık sayfalarında içindekiler bölümü, 6 sayfa açıklayıcı metin, arka kapakta 1 sayfa reklam ve C. Poppey, W. Behrens, Guil tarafından çizilmiş 27 harita bulunmaktadır. Alt. W. Alt, Edler ve C. Stier. Justus Perthes tarafından Almanca veya Latince yayınlanmıştır. Siyasi ve idari bölümleri, büyük şehirleri, kasabaları, nehirleri, gölleri ve dağları gösteren elle çizilmiş renkli haritaların ana hatlarını çizimi. "Spruneri Atlas-Antiquus. XXVII Tab." başlığıyla Yeşil sert kapaklarla ciltlenmiştir. ön kapakta yaldızlıdır. Karl Spruner von Merz, Alman haritacı ve bilim adamıydı. Uzun ömrünün çoğunu askerlik yaparak geçirdi. En çok tarihi atlaslarıyla tanınır. Bunlardan ilki, 1838'de yayınlanan Historischer Atlas von Bayern (Bavyera tarihi atlası) idi. En büyük eseri, ilk baskısı 1848'den 1853'e kadar parçalar halinde çıkan Historisch-Geographischer El Atlası'ydı. Heinrich Theodor Menke büyük katkılarda bulundu. ikinci ve üçüncü baskılarına ulaştık.
Yayın Listesi No:
11676.000
Pub Yüksekliği cm:
38
Pub Genişliği cm:
45
Resim No:
11676023.jp2
Yazarlar:
Spruner von Merz, Karl, 1803-1892

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Turkish Empire with the Kingdom of Greece

COLLECTION NAME: David Rumsey Historical Map Collection Record   Author: Society for the Diffusion of Useful Knowledge (Great Britain) Date:...